keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Pakkanen teettää työtä


Pakkanen sitten kuitenkin kiristyi aivan talvilukemiin. Kun on yksi myymätön omakotitalo, joka on lähes tyhjillään, toivoisi vain pieniä pakkasia. Nyt on sitten pakkanen teettänyt työtä. Putket eivät onneksi ole menneet jäähän, toki hanoja on jätetty tippumaan. Uuneja täytyy käydä melkein päivittäin lämmittämässä, ettei talo aivan kylmenisi, eikä sähköyhtiö veisi meitä konkurssiin. Lämmittäminen käy muuten hyvin, mutta matkaa on puolisen tuntia suuntaansa, lämmitys, odottelu peltien kiinnilaittoon ja puolisen tuntia takaisin. On ilta työpäivän jälkeen tähän vähän lyhyt.

Eilen menin minä lämmittämään. Otin mukaan läppärin ja töitä. Samalla kun niitä uuneja odottelee, voi tehdä työtä. Muuten aika hieno ajatus, mutta jos lämmintä on ensin +10 ja tulen loimussakin vain +15, on läppärin käyttö hieman huonoa. En sitten ottanut sitä huomioon. Lisäksi kun istuu aloillaan noissa lämmöissä, tulee kylmä. Vaikka olisi ne pitkät kalsarit ja villatakki. Niin ja kahdet villasukat päällekkäin. Sen lisäksi netin kanssa oli ongelmia, joten ei se työ nyt oikein tehokasta ollut. Harmitti koko homma.

Lämmitin sitten saunan, että en palelisi. Saunoin yksin kaikessa rauhassa. Kävin viileässä olohuoneessa vilvoittelemassa ja kipaisin sitten takaisin saunaan kylmiä varpaita lämmittelemään. Ihan kiva ilta siitä sitten kuitenkin tuli. Yksin. Tänään on miehen vuoro lämmittää.