sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Synttäreitä

Eilen vietettiin esikoisen kaverisynttäreitä. Neljä parasta kaveria päiväkodista tuli vierailulle. Herkkuja oli pöytä täynnä ja hyvin kelpasivat. Ohjelmassa oli lisäksi yhteistä leikkiä ja pelikonsolilla seikkaili Salama McQueen. Lahjojakin tuli ja yhdessä pojat niillä leikkivät. Illalla meillä oli täällä onnellinen pieni poika, jolle ei kyllä iltapala maistunut. Nyt istun täällä pojan sängyllä seurana, kun poika leikkii eilisillä uusilla leluilla. Muut vielä nukkuvat.

Mies ei osallistunut synttärijuhlallisuuksiin. Virallisesti hän vei pienemmän muualle leikkimään siksi aikaa, että isompi saa kavereidensa kanssa leikkiä aivan rauhassa, mutta oikeasti mies ei kestä ajatusta vieraista. Sitä, että meille tulee ihmisiä, joita hän ei tunne. Näin se on ollut koko ajan ja ei näytä tämä asia muuttuvan. Jos olisin miehen pakottanut olemaan kotona, olisi illalla varmasti tarvittu loiventavaa. Nyt on toistaiseksi raittius kestänyt, vaikka perjantaina otti jo koville. Oli äreä ja kiukkuinen koko illan, riiteli kaikkien kanssa.

Tänään mennään taas syntymäpäiville. Kummipoikamme ja hänen veljensä juhlivat yhdessä, kun ovat syntyneet lähekkäin. Siellä on varmasti ihmisiä, joita emme tunne. Saa nähdä kuinka illalla käy.