tiistai 26. heinäkuuta 2011

Kirjoittamisesta ja lukemisesta


Aloitin blogin ihan itselleni. Minulle vain. Ensin ajattelin laittaa blogin suljetuksi, mutta sitten tuumasin, että mitä väliä, vaikka joku lukeekin. Kirjoittaminen selkeyttää ajatuksia ja kun ajatukset näkee sanoina, ne asettuvat jotenkin paremmin aloilleen. Ennen blogia kirjoitin ystävälleni, paljon. Mutta ajattelin säästää häntä. Kirjoitukset ovat olleet monta kertaa ahdistuneita, mutta välillä myös valoisia ja iloisia.

Kun tätä blogielämää alkaa olla takana jo puolisen vuotta, minua on alkanut kiinnostaa myös se, että lukeeko tätä muut. Näyttää lukevan. Eilen ilmoitin blogin Blogilistalle. En tiedä miksi niin tein. Yhä kirjoitan ensisijaisesti itselleni, en muille. Mitä väliä sillä on, että lukeeko tätä kukaan muu? Ensimmäisen kommentin silloin aikoinaan saatuani hämmennyin suuresti, pelästyin melkein. Joku kommentoi. Kommentit ovat olleet tukevia ja kannustavia, ihmiset haluavat jakaa omia samankaltaisia kokemuksiaan. Kommenteista saa voimaa. Sen lisäksi, että omat ajatukset selkiintyvät, samalla saa kuin huomaamatta vertaistukea.

Luen toisten blogeja. Päivittäin jokunen. Luen sekä samassa tilanteessa olevien blogeja, mutta myös aivan eriaisia. Ihmisten, joilla on kaikki hyvin ja ihmisten, joilla on joku kiihkeä harrastus. Blogeja, joissa teksti on hyvää, monipuolista ja monipolvista. Blogeja, joita kirjoitetaan muutamalla sekalaisella rivillä. Monenlaisia blogeja. Selailen myös vanhoja, jo hiljentyneitä blogeja. Toisten ajatukset antavat itsellekin ajateltavaa. Usein täälläkin viittaan toisten kirjoituksiin. Seuraan myös joitakin sellaisia blogeja, joiden kirjoittajan ajatusmaailma on aikalailla erilainen kuin omani. Olen ajatellut, että jos näin oppisi ymmärtämään toisiakin näkökantoja. Ehkä niin käykin.

Jokatapauksessa, tervetuloa mukaan tekin sieltä Blogilistan kautta!