tiistai 20. syyskuuta 2011

Kaupunkielämää


Nyt on taas muutama yö peräkkäin oltu uudessa kodissa kaupungissa ja kai tämä tästä. Huonekalut siirretään vasta ylihuomenna, joten lattialla ollaan yhä. Televisioon saatiin tänään kuva, kun uusi digiboxi asettui television viereen. Yllättävän vähällä tavaralla sitä muuten pärjää. Perusasiat, astioita vähän, vaatetta, patjat lattialla, peitot, lapsille leluja. Siinähän ne tärkeimmät. Ei sitä televisiota ole juuri edes kaivattu, legot ovat olleet paremmat, vaikka kotona niillä ei juurikaan leikitty.

Kaupunkielämässä tuntuu melkein parasta olevan se, että on lyhyet matkat. Työpäivän jälkeen on yksi sujaus, niin on jo kotona. Ruoka on jo hellalla tulossa silloin, kun ennen vasta oltiin autossa menossa kohti kotia. Kaupassa käyminen ei vaadi erityistä suunnittelua, senkun pistäytyy vain. Pihaa ei tarvitse haravoida, ei portaita harjata. On se täällä niin toisenlaista.

Ei varmaan kauaa kestä tämä alkuvaiheen kuherruskuukausi, kun nämä hyvät puolet näyttäytyvät parempina. Kohta sitä alkaa kaivata uunin elävää tulta, oikeaa lattiaa jalkojen alla (siis muovimatto ei niin ole mielestäni "oikea"), ikkunasta näkyviä lintuja, kahta kerrosta joissa ääni pysähtyy portaaseen. Tai mitähän se lienee. Odotellaan niitä.