sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Vuoden 2012 toivelista


Eilen listasin edellisen vuoden päättyneeksi ja nyt on uusi. Uusihan on aina mahdollisuus, tyhjä vuosi, kaikkea odottamassa. Mitähän toivoisin sen tuovan tullessaan? Millainen olisi unelmien vuosi? Tai ainakin vuosi, jota voisi muistella myöhemmin hyvässä hengessä, ettei jäisi paha mieli koko vuodesta?

Terveyttä toivoisin tietenkin sekä itselleni että läheisilleni. Että saisivat olla terveenä ja hyvissä voimissa tai jos ovat kipeitä, niin vain vähän ja lyhyesti. Lapsiperheessä täysi terveys on utopistinen toive, sen verran tuntuu kaikenlaista tautia kiertävän päiväkodin käytävillä.

Sitten toivoisin aikaa. Aikaa kai saa, kun osaa sanoa johonkin ei. Toivon siis sitä samalla. Saamani ajan käyttäisin lasten kanssa, tavallisiin kotipuuhiin, ompeluksiin ja käsitöihin, kirjan lukemiseen, leipomuksiin, sen sellaisiin. Itseäni en viitsi tänä vuonna ylenmäärin sivistää, enkä ole erityisen halukas mitään harrastamaankaan kodin ulkopuolella. Aikani käyttäisin arkeen.

Keskeneräisten asioiden valmistumista toivoisin myös. Keskeneräisyys väsyttää, ahdistaa, lamaannuttaa. Vanhan kodin haluaisin saada myytyä ja siltä osin laitettua pisteen sille tarinalle. Miehen kanssa haluaisin päästä ratkaisuun, johon voin itsekin sitoutua. Että loppuisi tämä välitilassa oleminen.

Ei nyt seuraavalle sen suurempia toiveita. ..