sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Kevättä kohti?

Oltiin tänään koko perhe retkellä vanhassa, vieläkin myymättömässä kodissa. Eväät oli mukana, samoin vaihtovaatteet. Muutamat lelut. Lumitöitä mentiin tekemään ja uuneja lämmittämään. Laitettiin siellä ruoka ja syötiin. Kahvi oli termospullossa mukana. Oikea retki siis.

Aurinko paistoi, oli jotenkin kevään tuntu. Miten se onkaan kevään tuntu jo tammikuussa? Johtuu kai tästä onnettomasta talvesta, joka ei ole talvelta paljoa näyttänyt. Otin uusia kuvia myyntiä varten. Pakkasauringossa tulikin kivoja. Uusi kiinteistönvälittäjä aloittaa maanantaina myynnin, joten kevättä kohti mennessä uusin toivein. Nyt talon myynti alkaa tuntua todelliselta, vaikka yhtään tarjousta ei vielä ole tullutkaan. Mitäs sitten, kun se on myyty? Ostetaanko uusi? Vuokra-asunnosta pääsee pois kuukauden viiveellä milloin vain. Keväällä tulee aina myyntiin paljon uusia kohteita, kun ihmiset mielellään keväällä uutta asuntoa ostavat. Ostetaanko mekin?

Viime kesänä ajatuskin uudesta yhteisestä kodista miehen kanssa oli pelkkä kauhistus. En voinut kuvitellakaan yhteistä tulevaisuutta, saati sitten uutta kotia. Halusin vain pois. Pois. Nyt on mieli muuttunut. En minä onnesta soikeana ole, mutta elämä on asettunut nyt jotenkin uomiinsa. Arki sujuu hyvin, elämä on ihan hyvää. Miehenkin kanssa. Ei tainnutkaan meidän perhe rikkoutua?