lauantai 23. helmikuuta 2013

Käsityskyvystä

Viikko on ollut kiireinen. Nyt kuitenkin on pieni pätkä lomaa. Ehkä juuri ennen lomaa tuntuu, että asiat pitää saada valmiiksi ennen sitä? Kun loman verran työaikaa jää käyttämättä, se korvataan kiireellä? Lisäksi töissä on tulossa henkilöstömuutoksia ja asioille yritetään sopia jatkajia. Hiljaista tietoa siirretään.

Kotona asiat ovat kai suunnilleen ennallaan. Eilen taas keskusteltiin miehen kanssa. Istuttiin saunassa ja juteltiin joitakin tavallisia asioita ja mies sitten sanoi, että näin mukavaa meillä on ja minä vain haluan erota. Että hän ei käsitä. Miten se mies voi olla käsittämättä? Miten hän voi sulkea mielestään kaikki tapahtuneet ja olla kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan? Kertasin sitten miehelle viime vuosien tapahtumia, syitä miksi haluan erota. Pyysin häntä muistelemaan niitä lukemattomia kertoja, kun hän on luvannut lopettaa juomisen tai ainakin vähentää. Pyysin häntä muistelemaan niitä kertoja, kun hän on pettänyt lupauksensa. Ollut kantamatta vastuutaan.

Ja sitten keskusteltiin myös viimeisimmästä petetystä lupauksesta. Mies lupasi laittaa avioeropaperiin nimensä ja nyt hän ei edes avaa koko kirjettä. Että haastemiestäkö tässäkin pitää odottaa?