sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Mitä rakkaus on?


Mitä rakkaus on? Enkä tarkoita nyt elokuvien vaaleanpunaista höttöä, vaan tavallisen suomalaisen arkirakkautta. Siis sitä, että tuntee rakastavansa ja tuntee olevansa rakastettu. Hyväksytty aivan sellaisenaan kuin on. On jollekulle tärkeä.

Lapsiaan rakastaa tietenkin. Rakasti jo silloin mahassa. Mietti jatkuvasti, että onko kaikki hyvin, Ettei tekisi toisen vahingoksi. Kun sai käärön rinnalleen, niin pieni rakas olikin jo ihan tuttu. Oma. Ja kun lapset ovat kasvaneet, rakkaus on kasvanut siinä mukana. Päivällä töissä miettii, että kuinkahan pienillä menee. Parasta maailmassa on kainalossa nukkuvat pienet, jotka herättyään heti silittävät poskea ja sanovat äitiä rakkaaksi.

Perhettäänkin rakastaa. Siis äitiä, isää ja siskoa. Ovat olleet siinä aina. Vierellä.

Mutta mistä tietää, että rakastaa jotakuta, jonka on tavannut aikuisena. Jota ei tunne ennestään. Millaisia tekoja rakastaminen saa aikaan? Millaisia tunteita rakastaminen saa aikaan? Jos joku sanoo rakastavansa, vaikka ei siltä tunnu? Jos joku ei sano rakastavansa, vaikka siltä tuntuu? Mitä se rakkaus on? Ja jos se rakkaus on mennyt jostakin ovenrakosesta pois kodista, niin kuinka pikkuhiljaa se tapahtuu, kun sitä ei heti huomaa? Ja mistä voi olla varma, että rakkaus on kadonnut, eikä vain piilossa jossain sohvanrakosessa? Voisiko se vielä löytyä?