sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Kuka blogiani lukee?


Joku aika sitten näytti blogeissa olevan vallalla tilastot siitä, että minkälaisilla hakusanoilla blogiin oli päädytty. Sitten ohjelmaan kuului pohtia, että mitähän ne ihmiset olivat ajatelleet, etsineet, olivatko löytäneet? Katsoin omianikin hieman tarkemmin.

Eniten blogiini oli tultu hakusanoilla, jotka viittasivat kevääseen ja ajatuksiin siitä. Erilaisia variaatioita oli (ajatuksia keväästä, kevääseen, kevään ajatuksia). Mitä ihmiset haluavat etsiessään kevään ajatusta? Miksi etsiä hakukoneella ajatusta keväästä? Ahdistaako ihmisiä keväällä vai onko uuden puhkeamisen ilo, jonka haluaa jakaa? Löysivätköhän mitä etsivät, tuskin.

Toinen iso ryhmä hakusanoja alkaa sanoilla "mies ei". Mies ei käy töissä, mies ei ota vastuuta, mies ei pysty. Tai jotain muuta miehiin liittyvää; mies kiukuttelee, mies juo. Uskon, että nämä lukijat ovat olleet naisia, joita oma miehensä hermostuttaa. Halutaan löytää muitakin, joilla menee yhtä kurjasti ja katsoa, että miten he selviytyvät. Itsekin olen hakenut vastaavilla hakusanoilla, kun oikein on kurjaa, ahdistaa, haluaisi jotain ratkaisua. Etsii toisia kaltaisiaan.

Myös eroblogia oli etsitty, samoin selviytymisblogia. Yksinäisyys eron jälkeen, yksinäisyys parisuhteessa, vaikeudet parisuhteessa olivat myös olleet hakusanoja. Ahdistavia tilanteita kaikki. Varmaan olivat etsineet nämäkin toisia kaltaisiaan, etsineet vertaisiaan. Olikohan minun tekstistäni ollut heille apua? Ainakin näistä olen kirjoittanut, kun näitä koen. Minun näkökulmani on yksi, toisilla on toiset kulmat.

Muitakin yksittäisiä hakijoita oli ollut. Kaikenlaisia sanoja, joilla sivulleni oli päädytty. Osa varmaan oli jatkanut matkaa heti, katsonut että tämä ei heitä sytytä. Osa oli jäänyt pidemmäksi aikaa ja lukenut muutamankin tekstin, ehkä palannut uudelleen.

Sitten ehdoton mielenpiristys; "naiset saunassa". Ei tainnut tärpätä tälle etsijälle?

Niin, ja vaikka olenkin tarkoittanut blogini ensisijaisesti itselleni, niin saa sitä kommentoida. Kyllä minä mielelläni luen teidänkin kantanne.