tiistai 24. toukokuuta 2011

Prinsessoja


Tyttärellä on prinsessavaihe aluillaan. Siihen kuuluu prinsessamekkoja, kruunuja päähän ja kertomuksia siitä, kuinka hän on prinsessa. Leikkeihin tarvitaan myös prinsessa, milloin joku nukke, milloin pahvinen prinsessan kuva. Joskus leikit prinsessan kanssa ovat hieman rajuja, varsinkin kun leikkii isoveljen kanssa, mutta yhtäkaikki, prinsessaa tarvitaan. Toisina päivinä ollaan enemmän prinsessa kuin toisina. Joskus ihan unohdetaan koko juttu.


Tänään töissä kahvilla työkaveri kertoi tyttöystävästään, joka on herättyään kiukkuinen. Hänet pitää herättää varoen ja hellästi, kuin prinsessa. Näin päivä käynnistyy paremmin. Miten ihana ajatus! Prinsessan herätys.


Mietin sitten, että olenko minä osannut olla prinsessa? Olenko koskaan osannut pukeutua prinsessamekkoon ja kulkea kruunu päässäni? Edes prinsessahäitä en osannut olla vailla. Kuuluuko prinsessana olo normaaliin naisen kehitykseen? Jääkö nainen vajaaksi, jos ei joko osaa tai ei anneta olla prinsessa? Edes joskus? Pitäisikö hommata tiara?