keskiviikko 14. elokuuta 2013

Tyttöjen retki ja koulun alku

Nyt se sitten tuli koululainen tähänkin taloon. Isompi aloitti koulutaipaleensa kyläkoulussa, juuri niinkuin minusta hyvä on. Koulutaksi vie, joten koulumatkaa ei tarvitse jännittää. Tuntui kivaa olevan, vaikka omalla luokalla ei muita poikia ollutkaan. Yhdistelmäluokka kun on, niin tokaluokalla sentään on poikiakin. Koulun kello oli jännittävä, opettajan sana kai jumalasta seuraava. Ihmetystä aiheutti, että ruokalassa oli niin kova meteli. Päiväkodissa piti syödä hiljaa. Läksyjä tuli jo heti ensimmäisenä päivänä.

Kävin pienimmäisen kanssa kaupungissa tänään, kun vielä vapaalla olen. Tyttöjen retkellä. Syötiin herkkuja ja ostettiin tytölle hajuvettä. Ei ihan oikeaa, mutta melkein. Sitten korjasin muutamat vaatteet. Omasta takistakin vetoketjun, joka on ollut rikki varmaan vuoden. Korjaamiseen meni puolisen tuntia. Kaikkea sitä lykkääkin.

Huomenna alkaa tavallinen arki. Isompi aamulla koulutaksiin, pienempi autoon ja päiväkotiin, sitten töihin. Iltapäivästä pienempi päiväkodista, isompi iltapäiväkerhosta ja kotiin ruuanlaittoon. Ei tässä mitään miehiä kaivata, muuttaisi pois nyt vaan. Loppukuusta päättyy harkinta-aika, mahdetaankohan saada molempien allekirjoituksella hakemus liikkeelle? Kyllä tämä tästä asettuu. Luin muuten tutkimuksesta, jossa sanottiin, että eronneet naiset kokivat olevansa keskimääräistä onnellisempia.