maanantai 12. elokuuta 2013

Testiä odotellessa

Mies on ollut kohta kolme viikoa Antabus-kuurilla. Mies on ollut tähän asti hyvin motivoitunut, ei ole yrittänyt juoda yhtään kertaa, ottaa lääkkeensä heti aamulla. Kun mies kuurille rupesi sanoi eräs päihdetyön ammattilainen, että kolme viikkoa se motivaatio yleensä kestää. Nyt olen huomannut merkkejä siitä, että juotavaa tekisi mieli.

Mies ostaa minulle saunaoluet, vaikka en ole pyytänyt. Ostaa jotain pienpanimon pienerää ja kehottaa minua juomaan ja kommentoimaan, että miltä maistuu, onko hyvää. Mies on iltaisin kireä lapsille. Juuri siihen aikaan, kun yleensä on muutama olut alla. Ilmeisesti kiristää hermoja. Mies ei oikein osaa asettua paikoilleen. Puuhailee niitä näitä, vähän tuota ja tätä. Haluaa lähteä lasten kanssa jonnekin. Aika ei kai kulu? Ennen mies kyllä sai sohvalla kulumaan koko päivän.

Kestääköhän viikkoakaan, kun mies testaa, että kuinka Antabus hänelle vaikuttaa. Meneekö vain naama punaiseksi vai onko pahin kuviteltavissa oleva krapula jo muutaman hörpyn jälkeen? Tuskin jättää testaamatta.