perjantai 3. toukokuuta 2013

Vähän kerrallaan

Kommentoijat ovat olleet huolissaan, että kuinka täällä pärjätään. Ollaanko vaarassa? Kuinka mies sitten harkinta-ajan jälkeen lähtee? Kuinka mies saa vuokra-asunnon tulottomana? Tottakai minuakin huolettaa moni asia. En usko, että olemme minkäänlaisessa vaarassa, jos en ryhdy mistään keskustelemaan. Jos päivät soljuvat arkisesti, en ärsytä, enkä provosoi, niin kaikki menee ihan hyvin. Suurin osa päivistä on aivan tavallisia lapsiperheen päiviä. Äiti käy töissä, lapset päiväkodissa. Mies vain on kotona, niin monissa perheissä on, jos on vaikka työttömyyttä. Tämä mies vain ei tee kotona juuri mitään. Illalla pyöräillään, leikitään hiekkalaatikolla ja pihalla muutoinkin, saunotaan, syödään tavallisia ruokia. Viikonloppuisin tehdään retkiä leikkipuistoon ja jäätelökioskille. Päällä on puhtaat vaatteet, koti on siivottu.

Teen paljon töitä sen eteen, että lasten arki on ihan tavallista. Että lapsille ei tämä kriisi paljon näyttäytyisi. En yritä enää saada miestä tekemään asioita, joista riitaa tulee. En yritä keskustella epäkohdista. Säännöstelen rahan antamista, jotta sen tuhlaamisesta ei tarvitse keskustella. Hoidan laskut, hoidan auton, hoidan talon suurimmaksi osaksi. Alkoholinkäyttö on taas vaihteeksi melkein kohtuudessa ja yhä suurimmaksi osaksi tapahtuu lasten näkymättömissä. En vaadi miestä nousemaan aamulla, vaan nousen itse lasten kanssa ja annan miehen nukkua krapulansa ja aamuäreytensä pois. Lapset ovat tottuneet, että iskä vielä nukkuu. Ei siinä ole mitään ihmeellistä. Mies hoitaa lapsia, kun tuntee haluavansa. Jaksaa siten olla kiva iskä.

Laitan paljon toiveita miehen käynnissä olevalle lääkitykselle. Lääkityksen tavoite on varmaan tasoittaa mielialaa ja rauhoittaa. Odottelen nyt rauhassa, että alkavat vaikuttaa. Teen tässä taustalla töitä eron eteen. Ositus, huoltajuus, syksyn lastenhoitokuviot, omien menojen minimointi ovat olleet työn alla. Hoidan sitten erokeskustelut taas kerran, kun minulla on mustaa valkoisella asioista. Mies saa vuokra-asunnon vakuudet maksettua, kunhan minä maksan hänet tästä ulos. Ja pankki varmaankin lainaa, kun olen vakituisessa kohtuullisen hyvätuloisessa työssä.

Kyllä asiat järjestyvät. Vähän kerrallaan pikkuisen eteenpäin.