torstai 5. kesäkuuta 2014

Laatikoita ja organisoitua aikaa

Laitoin aamulla ennen töihin lähtöä mattoja ulos tuultumaan. Ajattelin tehdä lyhemmän päivän ja siivota vähän töiden jälkeen. Teinkin, mutta on kyllä aika kuumaa siivota. Ajoin vähän nurmikkoa ja nyt olen ihan kuumissani ja väsynyt. Mutta se ei ollut mietteeni, vaan aamuinen ajatus tavaroista. Nimittäin sitä siivousta suunnitellessa mietin samalla muuttoa. Taas tavarat liikkeelle ja eri paikkaan.

Nyt olen muuttamassa niin paljon paremmin mielin kuin viimeksi. Silti J kysyi, että itkenköhän taas tyhjissä huoneissa? En tiedä. En usko. Pidän tästä kodista, tästä talosta, pihasta, tästä kylästä. Mutta aika aikaa kutakin. Elämä menee eteenpäin. Enkä myy vielä. Jätän takaportin paluulle. Ei siltoja kannata polttaa mihinkään suuntaan tällä iällä, tai no millään iällä. Tässä talossa on paljon muistoja, hyviä ja huonoja. Jätän huonot mielelläni tänne. Pois minusta.

Itkin jo yksi päivä muuttoa. Että onnistuuko kaikki? Haluaako J meitä sinne todella? Onko ratkaisu oikea? Tulemmeko onnellisiksi? Miten lapset kokevat muuton? J piti kainalossa ja sanoi, että kaikki käy hyvin.

Mutta siitä muutosta. Tarvitaan muuttolaatikoita, pahvilaatikoita ja jätesäkkejä. Organisoitua aikaa ja reipasta mieltä luopua turhasta. Ensi viikko vielä töitä ja loma alkaa. Muutto myös.