sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Vähemmän työlästä arkea

Nyt ne pakkaset tulivat. Aamulla piti ensitöiksi huolehtia kaikille villasukat jalkaan ja laittaa tulet uuneihin. Olen kymmeniä kertoja laittanut talviaamuna tulet uuneihin. Pidän tulesta ja lämmön vuoksi on pakkokin. Sain olla melkein koko päivän yövaatteissa, lepäillä askareissani. J haki lehdet. J haki puita. J kaatoi kahvia kuppiini.

Tänä aamuna on siis asiat niin kovin toisin ja niin kovin samalla lailla kuin ennen. Hämmästyn sitä, että miten äkkiä elämä on muuttunut. Hetki sitten, muutama kuukausi sitten, elämä oli yhtä pahaa oloa ja varuillaan olemista. Arki pysyi kuosissaan, mutta työtä se vaati. Nyt siitä elämästä on jäljellä ne hyvät arjen asiat ja sitä hyvää on tullut lisää niin paljon. Arki on paljon kevyempää ja vähemmän työlästä. Arjen rinnalle on tullut pehmeämpi juhlan tuntu. 

Eilen lämmitimme ulkosaunan ja saunoimme kynttilänvalossa. Pukuhuone oli aivan kylmä, saunassa oli lempeän lämmintä. Saunan lämpimässä ei ollut kiireen tuntua, ei mitään pahaa. Ei tietenkään koko elämä ole muuttunut kiireettömäksi, eikä koko elämä ole pelkkää seesteistä rauhaa, mutta nyt on hyvä näin.