tiistai 19. maaliskuuta 2013

Alkoholiannokset ja seuranta

Väliaikatietoja miehen ja A-klinikan yrityksestä raitistaa mies. Mies sai silloin käynnillään vihkosen, jossa opastettiin kohtuukäyttöön. Ilmeisesti siellä ei ymmärretty, että kohtuukäyttö ei ole vaihtoehto, koska mies ei siihen pysty. Vihkosessa ohjattiin, että ensin kahden viikon täysraittius ja sitten kohtuukäyttöä aloitellaan. Asetetaan viikolle enimmäistavoite ja sitten seurataan juotuja annoksia. Mies oli juomatta viikon ja sitten se kohtuukäyttö alkoi. Eilen oli merkitty seurantaan 9 annosta. Ohjeiden mukaan kai kerta-annoksen maksimi olisi miehillä 7 annosta.

Mies kai luulee, että juominen on hallinnassa, kun sen kirjaa ylös? Ja aina löytyy syy juoda. Miehen mielestä yritys on tärkein, eli onnistuminen ei ole tavoite, vaan pelkkä yritys?

Virallisen alkoholineuvonnan mukaan miesten riskiraja on 24 alkoholiannosta viikossa. Mies ilmeisesti pitää sitä lupana. Jos juo vain sen, niin se on ok. Minunkin pitää se hyväksyä, kun se on virallinen ohje. Ei 24 annosta ole ongelma. Se on kohtuukäyttöä. Tässä nykyisessä tilanteessa minun mielestäni kohtuukäyttöä olisi 2 saunaolutta kerran viikossa. Kaikki siitä yli on liikaa. Minulle.