tiistai 2. elokuuta 2011

Unelmamies


Eräässä seuraamassani blogissa pohdittiin tänään unelmien naista. Millainen oli kirjoittajan unelmien nainen ja kuinka hänen elämänsä naiset olivat tämän paikan täyttäneet? Jäin itsekin pohtimaan, että millainen olisi unelmieni mies. Jos saisin kaikista maailman miehistä valita ja tämä mies vielä rakastaisi takaisin, niin millaisen ottaisin?

Minun unelmamieheni pitäisi olla elämäni kallio. Vahva ja paikalla. En tarkoita välttämättä fyysisesti vahva, mutta sellainen, joka antaa minulle lujan luottamuksen, että asiat järjestyvät, hän hoitaa. Osaan minä itsekin asiani hoitaa ja elantoni tienata, mutta haluaisin, että minun ei tarvitsisi olla aina se vahva, joka hoitaa ja järjestää. Joku muukin olisi. Ja miehen pitäisi olla ehdottoman luotettava. Luotettava ja rehellinen. Minkä lupaa, pitää. Minkä sanoo, sanoo totta. Tähän vahvan miehen mielikuvaan liittyy miehen koko. Haluaisin itseäni isomman miehen, ainakin pidemmän.

Miehen pitää olla älykäs siten, että miehen kanssa voi keskustella suunnilleen asiasta kuin asiasta ja mies pystyy osallistumaan. Ei kaikkea tarvitse tietää, mutta "emmätiä-miehet" ovat kamalia. Pitää olla mielipiteitä ja mielipiteet pitää pystyä perustelemaan. Onko kamalampaa kuin välinpitämättömyys? Asioita, elämää, mitä vaan kohtaan. Saa eri mieltä olla, se on hyväkin. Saa itsekin ajateltavaa. Mutta jotain mieltä pitää olla, melkein asiasta kuin asiasta.

Miehen pitäisi olla sillätapaa pehmeä, että hänestä löytyy lämmin ja auttavainen lähimmäinen. Että mies ei ole kylmä ja itsekäs. Ajattelee joskus muitakin kuin itseään, antaa itsestään joillekuille muillekin kuin vain itselleen. Tietenkin täytyy pitää lapsista, ainakin minun lapsistani.

Huumori ei olisi haitaksi. Että löytyisi yhteinen ajatusmaailma, samat asiat naurattaisivat. Olisi hauskaa.

Mutta perinteiset kysymykset; ikä, harrastukset, ammatti, silmien väri tai joku sellainen. Eivät ne ole niin tärkeitä. Ikä muuttuu joka vuosi, harrastukset ja ammatti voivat muuttua, ja mitä väliä yleensäkään on silmien värillä?!

Niin ja rakkaus...Sekin vielä... Rakkauden pitää olla hienovaraista ja lempeää. En pidä mistään rajusta. Lähellä olemista, kosketusta, sitä että aamulla herää toisen vierestä, sitä että hymy leviää kasvoile, kun toisen näkee. Pieniä arkisia rakkauden tekoja, toisen huomioonottamista, toisen kaipaamista. Sellainen olisi unelmamies.