torstai 11. joulukuuta 2014

Tähtipullia

Leivon tänään tähtipullia. Tähti tulee piparitaikinasta, pulla on Pirkkaa ja pakasteesta. Piparitaikina on jääkaapissa kovenemassa. Pipariresepti on äidiltä saatu ja kai mummukin teki sillä reseptillä. Yhden satsin pipareita jo tein pari viikkoa sitten, mutta ne on syöty. Vähän annoin poiskin. Tästäkin satsista riittää annettavaa. Piparit on minusta aika kiva joulunaluslahja.

Tehtiin töissä  viikolla piparkakkutaloja. Nekin on jo syöty. Omanlaisiaan olivat, monenlaisia. Pipareiden leipomisessa on jotain nostalgista ja yhteisöllistä, tunnelmallista, lempeää ja lämmintä.

Luin Hesarista juttua, jossa oli listattu suurimpiä syitä ihmisten irtisanoutumisiin. Liika työtaakka, huono esimiestyö, halu saada oma elämä hallintaan, enemmän aikaa muulle kuin työlle, halu etsiä työ, joka ei vaadi koko ihmistä. Kuulosti niin tutulle, vaikken irtisanoutunutkaan, vaan vaihdoin työpistettä. Enemmän aikaa piparinleivontaan, vähemmän sähköpostisaastetta, vähemmän katkonaisia unia, enemmän kirjanlukua.

Kissakin makaa sylissä. Pesee itseään ja nuolee välillä kättäni. Lapset touhuavat yläkerrassa, J on treeneissä. Minä paistan tähtipullia.