lauantai 29. marraskuuta 2014

Joululistoja

Blogin päivitystahti näyttää hiipuneen. Tämä kun on ollut tämmöinen kriisinpurkublogi, niin tuntuu kummalta kirjoittaa, että kaikki hyvin.Tänä aamuna heräsin jo ennen viittä. Keitin kahvit, luin lehteä ja söin pipareita. Kissa kehräsi jaloissa ja sitten kurkki ikkunasta. Olisinhan tuota voinut nukkuakin, vaan ei nukuttanut. Jos ottaisi päiväunet myöhemmin?

Joulun suunnittelu on meneillään. Tai ei kai siinä paljon ole suunnittelemista. Lapset menevät isälleen, minä ja J aattona mummulaan jouluruualle ja sitten varmaankin syömme suklaata ja luemme kirjoja. Lapset ovat tehneet lahjalistoja, mutta eivät ne vielä valmiita ole. Mieli vielä muuttuu. Molemmat tuntuvat toivovan yhtä lelua ja pipareita. Pipareita siksi, että ne ovat niin hyviä, että niitä voisi syödä vaikka kuinka monta kerrallaan, mutta äiti mokoma aina sanoo, että nyt riittää. Omia pipareita voisi syödä niin paljon kuin haluaa. Isompi tietää jo, että joulupukkia ei ole. Siksi hän tekeekin omat lahjatoiveet sekä äidille että isälle. Pienempi toivoo lahjoja vain pukilta.

Toin omasta kodista joulukoristelaatikon eilen tänne kotiin. Ehkä pitää vähän joulua laittaa. Ainakin jouluntähti valoineen. Rauhallista joulunodotusta jokaiselle. Olkoot joulunne onnellinen ja lempeä.